ONG-uri Beneficiare

Provocările din educație sunt complexe

Provocările din educație sunt atât de complexe, încât e nevoie de un întreg ecosistem care pune copilul în centru, pentru a vedea rezultate acolo unde contează. Degeaba avem școli renovate și profesori bine pregătiți, dacă nu avem infrastructură, servicii medicale sau asistență socială.

Nevoia de sprijin a copiilor din medii vulnerabile este din toate părțile și în același timp. Avem nevoie să fim „Împreună pentru educație”, motiv pentru care ne bucurăm să vă prezentăm ONG-urile beneficiare ale proiectului.

„Asociația „ÎNDRĂZNEȘTE!”, cu sediul în comuna Mânăstirea, județul Călărași, are ca scop promovarea și susținerea educației formale, nonformale și informale a copiilor și tinerilor. Activitățile au ca obiectiv prevenirea absenteismului și abandonului școlar, creșterea ratei de reușită a elevilor și tinerilor la examenele naționale, dobândirea unor competențe și abilități necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională și cetățenie activă și promovarea drepturilor omului (ale copiilor), a diversității culturale, a egalității de șanse și a toleranței.

Asociația SPER – Speranță, Performanță, Educație, Respect are ca scop susținerea copiilor, a tinerilor și a persoanelor aparținând categoriilor defavorizate în vederea dezvoltării unor competențe și abilități necesare integrării în societate prin implicarea lor în proiecte de educație non-formală naționale și internationale, workshopuri, seminarii, traininguri, tabere, acțiuni de voluntariat, festivaluri și concursuri sportive.

EduBuzz este un hub educațional pentru copiii și tinerii din Augustin, județul Brașov într-un spațiu neconvențional – un autobuz transformat într-un centru destinat activităților de educație și de petrecere a timpului liber. Copiii beneficiază în acest spațiu de meditații, recuperare sau consolidare a materiei.

Caregivers evaluează nevoile diverselor publicuri țintă, printre care mame cu nou-născuți, elevi, profesori, si dezvoltă programe personalizate de educație non-formală și sprijin social pentru copii din familii defavorizate.